Kom med til en spændende aften med Dan Saladino, hvor han vil tale om sin anmelderroste bog “Eating to Extinction – The world’s rarest foods and why we need to save them” og i samtale med en række folk vil drøfte Ark of Tastes betydning og hvad vi kan gøre for at øge biodiversiteten på vore breddegrader. Som Dan Saladino skriver: “Food stories are perhaps the most essential stories of all”.

Ark of Taste og Præsidia er to koncepter, som anvendes af Slow Food for at bevare udrydningstruede arter og madkulturellle samfund og for at øge fokus på verdens ressourcer og en hurtigt forsvindende biodiversitet. I Slow Food findes næsten 6.000 produkter i Ark of Taste og mere end 600 Præsidier. Danmark har 25 registrerede produkter i Ark of Taste, hvoraf 16 er danske æblesorter, og 1 Præsidie, Thorupstrand Kystfiskerlaug. Læs mere om Slow Foods fond for biodiversitet her: https://www.fondazioneslowfood.com/en/

Slow Food har lavet en spændende artikel om Dan og hans bog – læs mere her: https://www.slowfood.com/interview-dan-saladino-eating-to-extinction/

Aftenen finder sted d. 4/10 kl. 19-21.30 på Josephine Vinhandel og Bar på Amager, som ejes af Christopher Melin, der også stod bag ciderfirmaet Æblerov, og derfor har en del år på bagen netop i arbejdet med æbler. Der serveres snacks. Drikkevarer købes separat. 

Pris 150 kr for medlemmer. Pris 175 kr. for ikke-medlemmer. Du køber din billet her.

BBC – Dan Saladino