Bestyrelsen

 

Forperson:

 

 

Carsten Lunding

God mad kommer ikke af sig selv. Vi skal holde hånden under de ildsjæle, der driver den frem og understøtter livlig og broget madkultur. Jeg er med i Slow Food Danmark for at udbrede kendskabet til mulighederne for at spise alsidigt og lokalt og for selv at blive bedre til at skelne mellem kvaliteter i råvarerne. Jeg har arbejdet som bager og kok i godt 25 år, skrevet flere bøger om mad og smag og underviser i gastronomi.

email: forperson@slowfood.dk

tlf: 2926 1611

 

Bestyrelsesmedlemmer:

Jannie Vestergaard (viceforperson)

Med en baggrund som sensoriker og mange år med udvikling af fællesskaber og værdikæder omkring lokal mad og drik er mit engagement i Slow Food-bevægelsen en naturlig indgang til at arbejde med det fødevarepolitiske budskab og for at udbrede kendskabet til den rigdom og mangfoldighed vi har i Norden. Jeg er også engageret i Slow Food i Norden, hvor jeg er projektleder for Terra Madre Nordic, som løber af stablen i Stockholm i september 2022.

email: janniesv (a) gmail.com

 

Kim Mühlhan

Vores madsystemer er syge og i de 35 år, jeg har arbejdet professionelt med madlavning og undervisning, har en rød tråd været at finde bedre måder at producere det, vi spiser, på. Det har bla. ført til samarbejde med mange lokale håndværksproducenter. Noget af det, jeg især holder af ved Slow Food, er den rå mængde af vidende, engagerede mennesker – både her i landet og spredt ud i verden – som deler de samme visioner og som jeg hele tiden bliver klogere sammen med. Jeg holder også frygtelig meget af, at vi spiser gode måltider sammen. 

email: kimmuhlhahn (a) gmail.com

 

Sten Holmgaard Sørensen

For mig er lokale fødevarer i sæson vigtigt, ikke mindst ud fra en betragtning om god, ren og retfærdig mad, og derfor mit engagement i Slow Food Danmark. Jeg har arbejdet som mejeritekniker i mere end 30 år, er aktiv i en kogræsserforening og er mikro-honningproducent.

email: stenholmgaardsoerensen (a) gmail.com

 

Malou Rotvel Pagh

Jeg er gastronom, opskriftsudvikler og madblogger. Har stort fokus på og interesse for: økologi, stop-madspild og optimal udnyttelse af råvarer. Nærer stor kærlighed til lokale og langsomt fremelskede produkter, med respekt for klimaet og dyrevelfærden. Slow Foods manifest om Good, Clean and Fair, slår derfor de helt rigtige strenge an i mig. Og det budskab vil jeg gerne støtte op om og deltage i udbredelsen af.

email: klidmoster (a) gmail.com

 

Gina Lorubbio

Jeg er kunstner, historiefortæller, og lærer ved Heirloom Food Project, hvor jeg inspirerer hjemmekokke til at videregive en robust madkultur– et uerstattelig arvestykke – til næste generation. Temaerne der løber igennem mit arbejde er madkultur, migration, familietraditioner, og hvad ‘klimavenlig mad’ betyder. Slow Foods formål spejler min egne, især deres arbejde med at bevare verdens traditioner gennem Smagens Ark og at forbinde spisere med lokale madproducenter. 

email: gina (a) heirloomfoodproject.com

 

 

Suppleanter:

Marie Haahr

‘Good, clean and fair food for all’ er for mig at se altafgørende værdier med tanke på at forbedre vores fødevaresystem både nationalt og ude i verden. Det er værdier, som jeg ønsker at udbrede hver dag, ikke blot i mit arbejde for Slow Food Danmark, men også i min dagligdag på Hotel- og Restaurantskolen i Valby, hvor jeg beskæftiger mig fødevarerelaterede projekter samt gastronomiske efteruddannelser med fokus på råvarerne fra jord til bord.

 

Emilie Daugbjerg

Jeg stødte første gang på Slow Food tilbage i 2013, gennem den dengang Hollandske ungdomsafdeling ”Slow Food Youth Network”. Jeg blev dybt inspireret af, hvordan de arbejdede for et bedre fødevaresystem med stor passion og glæde, og gennem oplysning og vidensdeling. Og da jeg senere samme år tog med dem til Italien til den fantastiske ostefestival, Slow Cheese, var jeg solgt! Det har siden ført til fantastiske oplevelser og læring med andre unge madinteresserede fra hele verden. I dag sidder jeg med som suppleant, og her nyder jeg at være med til at udbrede kendskabet til god mad – særligt har jeg en kærlighed til osten. 

 

Rie Boberg

Jeg har været med i Slow Food bevægelsen siden 1990, først i Italien og siden i Danmark. For mig er det vigtigt, at Slow Food tænker holistisk og ikke kun går op i enkeltsager. Jeg fokuserer især på bekæmpelse af industrialiserede fødevarer. Personligt interesserer jeg mig særligt for kulturen og historien bag maden og har skrevet flere bøger om dette, specifikt om italienske DOP (BOP) oste og olivenolie. I forhold til praktisk arbejde har jeg en fortid som olivenbonde.

email: rieboberg (a) gmail.com