Bestyrelsen

Forperson:

Carsten Lunding

God mad kommer ikke af sig selv. Vi skal holde hånden under de ildsjæle, der driver den frem og understøtter livlig og broget madkultur. Jeg er med i Slow Food Danmark for at udbrede kendskabet til mulighederne for at spise alsidigt og lokalt og for selv at blive bedre til at skelne mellem kvaliteter i råvarerne. Jeg har arbejdet som bager og kok i godt 25 år, skrevet flere bøger om mad og smag og underviser i gastronomi.

email: forperson (a) slowfood.dk

tlf: 2926 1611

 

Bestyrelsesmedlemmer:

Jannie Vestergaard (viceforperson)

Med en baggrund som sensoriker og mange år med udvikling af fællesskaber og værdikæder omkring lokal mad og drik er mit engagement i Slow Food-bevægelsen en naturlig indgang til at arbejde med det fødevarepolitiske budskab og for at udbrede kendskabet til den rigdom og mangfoldighed vi har i Norden. Jeg er også engageret i Slow Food i Norden, hvor jeg er projektleder for Terra Madre Nordic, som løber af stablen i Stockholm i september 2022.

email: janniesv (a) gmail.com

 

 

Kim Mühlhan

Vores madsystemer er syge og i de 35 år, jeg har arbejdet professionelt med madlavning og undervisning, har en rød tråd været at finde bedre måder at producere det, vi spiser, på. Det har bla. ført til samarbejde med mange lokale håndværksproducenter. Noget af det, jeg især holder af ved Slow Food, er den rå mængde af vidende, engagerede mennesker – både her i landet og spredt ud i verden – som deler de samme visioner og som jeg hele tiden bliver klogere sammen med. Jeg holder også frygtelig meget af, at vi spiser gode måltider sammen.

email: kimmuhlhahn (a) gmail.com

 

​Sten Holmgaard Sørensen

For mig er lokale fødevarer i sæson vigtigt, ikke mindst ud fra en betragtning om god, ren og retfærdig mad, og derfor mit engagement i Slow Food Danmark. Jeg har arbejdet som mejeritekniker i mere end 30 år, er aktiv i en kogræsserforening og er mikro-honningproducent.

email: stenholmgaardsoerensen (a) gmail.com

 

 

 

 

Alina Waag

Min passion for mad er dybt forankret i min kærlighed til at spise. Der er intet som glæden ved at samles om et bord med lækre retter, omgivet af gode venner og indgå i livlige samtaler over gode drinks. Alligevel er der stadigt voksende udfordringer inden for vores fødevaresystemer. For at løse dette er jeg forpligtet til at skabe forbindelse til lokale bønder og fødevarehåndværkere, som dyrker jorden med omhu og respekt. At støtte disse dedikerede personer er et vigtigt skridt mod en bæredygtig fremtid. Denne virkelighed understreger vigtigheden af ​​organisationer som Slow Food, der går ind for bæredygtig og retfærdig madpraksis.

email: alinawaag (a) gmail.com

 

Suppleanter:

​Malou Rotvel Pagh

Jeg er gastronom, opskriftsudvikler og madblogger. Har stort fokus på og interesse for: økologi, stop-madspild og optimal udnyttelse af råvarer. Nærer stor kærlighed til lokale og langsomt fremelskede produkter, med respekt for klimaet og dyrevelfærden. Slow Foods manifest om Good, Clean and Fair, slår derfor de helt rigtige strenge an i mig. Og det budskab vil jeg gerne støtte op om og deltage i udbredelsen af.

email: klidmoster (a) gmail.com

 

 

Rie Boberg

Jeg har været med i Slow Food bevægelsen siden 1990, først i Italien og siden i Danmark. For mig er det vigtigt, at Slow Food tænker holistisk og ikke kun går op i enkeltsager. Jeg fokuserer især på bekæmpelse af industrialiserede fødevarer. Personligt interesserer jeg mig særligt for kulturen og historien bag maden og har skrevet flere bøger om dette, specifikt om italienske DOP (BOP) oste og olivenolie. I forhold til praktisk arbejde har jeg en fortid som olivenbonde.

email: rieboberg (a) gmail.com

 

 

Cornelia Kaas

Traditionelle opskrifter, plantesorter og husdyrracer rummer værdi og generationers kærlighed og hårdt arbejde. Vi mister en uerstattelig mangfoldighed, hvis vi lader dem gå i glemmebogen på grund af fortravlet hverdag og dygtig markedsføring fra multinationale industriproducenter. Jeg er med i Slow Food, fordi det er en NGO, som hjælper ildsjæle med at sætte ord på deres madkultur-arv i Smagens Ark. I udviklingslande såvel som i Vesten. Jeg har +10 års forretningsforståelse fra ”den lille fabrik” som med stolthed producerede gammeldags kvalitetsfødevarer, men som kæmper i det nuværende fødevaresystem.

email: cornelia.kaas (a) gmail.com