Med Slow Food i Odsherred, søndag den 17. juli 2022

Slow Foods Community ”Odsherred inspirationsmarked” inviterer til at vi går ”en tur i hegnet”,” og ser, hvad vi kan sanke der. Vi skal også møde madiværksættere i Anneberg Kulturpark samt spise frokost hos Claus Henriksen, som her har åbnet sin nye restaurant Mota efter mange år på Dragsholm slot.

Vi mødes klokken 10.10 på Vig station, 4560 Vig, hvad enten du kommer i bil eller med tog.

Herfra kører vi til Grønlandshuse, hvor vi går langs de gamle hegn ned til Isefjorden. I strandkanten serverer vi et glas hyldeblomstsaft, smager på fermenterede slåen, også kaldet ”nordisk oliven”, og eddike/sukker syltede rønnebær til vintersalaten. De, der har lyst, kan bade. Vi plukker og smager på de forskellige sorter friske kirsebær og moreller fra hegn og haver.

Derefter kører vi til Anneberg Kulturpark (https://www.annebergkulturpark.dk), hvor vi spiser frokost hos Michelin kokken Claus Henriksen på restaurant MOTA (tidligere Dragsholm slot). Claus har en meget klar holdning til at bruge lokale grønsager og urter, som han vil fortælle os om. Vi vil inspirere ham ved at forsyne køkkenet med vores hjemmedyrkede grønsager og er spændte på, hvad han får ud af dem.

Efter frokost besøger vi 3 af de madiværksættere, som holder til i Anneberg Kulturpark: Dansk Tang, hvor der bliver lavet mange forskellige tangprodukter, Tempeh, som laver fermenterede bønner/ærter/tang/korn/hamp, og vi slutter af i det nyetablerede bryggeri Deeper Roots Brewing inden turen slutter, og de der skal med tog bliver kørt til Nykøbing Sj. station.

Prisen for hele dagen inklusiv frokosten er 240 kr. for medlemmer og 290 kr. for ikke medlemmer eksklusiv drikkevarer.
Der bliver mulighed for at købe produkter hos de producenter, vi besøger.

Tilmelding på NemTilmeld.