Madens biodiversitet

Slow Food har to globale initiativer for at bevare og forbedre kendskabet til originale madkulturer. Det ene er Smagens Ark (Arca del Gusto), som er et online katalog over original madkultur – retter, grønsager, kvægracer – der er i fare for at forsvinde og som fortjener opmærksomhed for at sikre biodiversiteten i vores fælles madfremtid. Der er 25 danske bidrag i Smanes Ark, f.eks. en række gamle danske æblesorter, bakskuld, røgesot og den brune bi.  Prodotti dell’Arca del Gusto in Denmark – Slow Food Foundation (fondazioneslowfood.com)..

Den anden er en samling af originale traditioner, hvor Danmark i øjeblikket bidrager med det kystnære fiskeri fra små fartøjer på Thorupstrand i Nordjylland. Eksempler fra andre dele af verden er Merkén chiliblandingen fra Chile og små Camembert-producenter i Normandiet i Frankrig. Et unikt katalog over fine gamle traditioner inden for madhåndværk, som er i fare for at blive udvandet fordi fødevareindustrien plagierer produkterne. Presidi Slow Food in Denmark – Slow Food Foundation (fondazioneslowfood.com) og